Rescue-neitokakadut

Rescuelinnut tulivat Turun Eläinhoitolasta tänne meille sijaiskotiin.

Lintuja on neljä. Ne oli tuotu noin 40×45 pohjaisessa (joskin korkeassa) häkissä eläinhoitolaan. Yksi harlekiinikoiras, yksi kaneli-harlekiini-helmiäisnaaras, lutino-kaneli-harlekiini (kait koiras) sekä lutino, jota veikkaan naaraaksi. Harlekiinikoiras on kookas ja suuritöyhtöinen, mutta sen sulissa alkaa näkyä depigmentaatiota, joka on merkki puutostilasta. Lisäksi se nyppii kaneli-harlekiini-helmiäisnaarasta. Tällä kaneli-harlekiini-helmiäisellä on lisäksi nokan ylikasvua ja se on oikeasti LIHAVA. En ole ikinä nähnyt niin suoraan sanottuna läskiä neitokakadua. Molemmilla lutinoilla on melko suuri kalju, ja niiden sulat voisivat olla paremmassakin kunnossa.

En usko, että nämä linnut ovat saaneet lentää oikeastaan ikinä. Siirtäessäni nypityn linnun eri häkkiin se otti lentopyrähdyksen… eli hyppäsi, räpytti pari kertaa siipiä ja läsähti lattialle. Myös toinen lutinoista otti kokeilevan pyrähdyksen, mutta tipahti lattialle. Linnut tulivat cp-vammaiselta omistajalta, enkä tiedä, mitä ihmettä oikein on tapahtunut muuta, että linnuille kävi näin. Muutenkin on mielestäni huono vaihtoehto hylätä eläin eläinhoitolaan. Siellä kun on sellainen kiva pieni lakisääteinen juttu, että eläimiä saa säilyttää kaksi viikkoa, minkä jälkeen ne joko on sijoitettava uusiin koteihin tai lopetettava. Nämä linnut olivat olleet tämän kriittisen määräajan ja me kaikki tiedämme, mitä niille olisi käynyt, ellei uutta kotia olisi tarjolla… Onneksi Leyser on mukava ja fiksu nainen ja keksi ottaa yhteyttä Kaijuleiden puheenjohtajaan, Tiinaan. Onneksi on Leyserin ja muiden eläinhoitolan työntekijöiden kaltaisia ihmisiä, jotka tekevät parhaansa eläinten eteen.

Onneksi olen löytänyt kaikille jo hyvät kodit. Jonne auttoi myös vinkkaamalla erään mukavan rouvan, jolla olisi kuulemma oikein lentohäkki. Tälle naiselle mennee pariskunta, kun taas kaksi ystävääni majoittavat muut linnut. Olen iloinen, että kodit löytyivät noin nopeasti! Minun lie kuitenkin parempi ensin treenauttaa tirpat parempaan kuntoon.

Huomenna käyn palauttamassa kuljetusboksin eläinhoitolaan ja saan vielä paperit linnuille todistuksena luovutuksesta. Mutta melko rikas viikko. Talossa on nyt siis 13 lintua ja neljä munaa. Huhhuh. Onneksi rakensin tuon lentohäkin. 😉

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *