Kehitysongelma?

No jo sitä nyt tulee kaikkea vastaan. Pareilla on nyt yhteensä kahdeksan poikasta. Yksi niistä oli saanut parin päivän iässä ruhjeen päähänsä.

En tiedä, onko syy siinä, vai onko kyseessä jokin muu kehityksellinen häiriö, mutta kyseisen poikasen toinen puoli näyttäisi kehittyvän päivä toista puolta jäljessä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että toisen siiven sulkatupet ovat ripauksen pienempiä kuin toisessa siivessä. Lisäksi toinen jalka tulee ikään kuin päivän jäljessä. Tämä näyttäisi aiheuttavan jonkinlaista kuormitusta, joka aikaisemmin on häirinnyt poikasen liikkumista.

Vielä eilen olin ihan sitä mieltä, että tänään tämä poikanen lopetetaan. Se ei osannut kävellä, vaan mieluummin röhnötti kyljellään. Tänään se yllättäen oli avannut silmänsä, oli kupu täynnä ruokaa ja muutenkin olemukseltaan virkeämpi. Poikanen myös otti askeleita ja paikoitellen näytti istuskelevan paikoillaan normaalimmassa asennossa. Täytyy nyt kuitenkin vielä seurata. Alle pariviikkoisen neitokakadun jalkojen vauriot voidaan vielä korjata monesti, esimerkiksi haaroittuneet jalat voidaan ”pakottaa” luutumaan oikein eräänlaisella jalat lähemmäs toisiaan tukevalla systeemillä. Mutta tästä tilanteesta en ole ihan varma. Jalka tosiaan on ikään kuin vähän sisäänpäin kääntynyt, mutta tänään se näytti olevan paljon oikeammassa asennossa. No, katson nyt vielä pari päivää, miltä vaikuttaa.

Otin yhteyttä Ruotsiin ja kyselin keltaposkista. Ne ovat sielläkin vähissä ja hankalia pesittää, kuten kyseisestä väristä sanotaankin. Moonstonetiels Aviaryn sivuilla taidettiinkin käyttää ilmaisua ”exhibit cock-like behaviour”, joka kyllä pätee niin Priscukseen kuin Vaulderieenkin. Molemmat tuntuivat olevan tavallista koirasmaisempia. Koetan näistä kevään poikasista säästää matkarahat ja lähteä käväisemään tuolla naapurissa, josko saisi sitten viimeinkin näitä keltsikkapärstäisiä tapauksiakin.

16.3.2009 – Vol II

Ohoh! Poikanen, josta aiemmin kirjoitin, on kehittynyt merkittävästi tämän yhden päivän aikana! Jalan asento on miltei normaali, poikanen kävelee, istuu, seisoo, makaa ja liikkuu normaalisti! Vain kerran se kellahti ”heikolle” kyljelleen testatessani sen motoriikkaa. Olen jonkun verran hieronut jalkaa ja koettanut sitä oikeampaan asentoon. Joko se tuotti tuloksia tai sitten kehitys vain muuten vaan normalisoitui. No, seuraillaan yhä.

17.3.2009

Niin ihme kuin se onkin, poikanen on täysin kunnossa. Sen jalat ovat molemmat tänään saman kokoiset, eikä toinen jalka kaarru mihinkään suuntaan. Se kävelee, on normaali, on ruokittu, on kaikkea. Siitä ei edes näe enää, että mitään ongelmaa on ollutkaan. Liekö syy sitten fysioterapian vai minkä, mutta näin sen vain sitten korjaantui. Ja hitto, minä olin melkein lopettamassa sitä…

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *