Wryy vierailulla

Teen pölykeuhkoaltistustestiä, ja Wryy on luonani vähän aikaa.

Käytän tämän ajan hyväkseni ja panostan kouluttamiseen erityisen paljon saadakseni kiinni muutamia unohdettuja asioita. Koska Wryyllä on ollut tässä kierrellessä raskaampia hetkiä, se on unohtanut joitain asioita ja myös muuttunut paljon siitä, mitä se oli silloin, kun oli luonani. Suurkiitos Tealle, joka auttoi sen uudelleentotutuksessa ihmisiin. Valitsin muutaman tietyn asian, jotka otan, ettei tule liian suurta kuormaa: – Pyörimisen uudelleenopettelu sujuvasti – Mahdollisen peräänhuutamisen poistaminen – ”Odota”-pyyntö – Häkkiinmeno – Uusi sana: ”ruutana” ;D – Tanssiminen Pyörimisen uudelleenopettelu oli oikeastaan hyvinkin nopeaa. Kymmenen minuutin juttu. Ensimmäisenä aamuna peräänhuutoa tosiaankin tapahtui, Wryyn ahdistuessa siitä, jos katosin näkyvistä. Samoin se yritti seurata aivan kaikkialle. Peräänhuutamisesta treenattiin pois muutamassa tunnissa. Tein siten, että mikäli huuto alkoi, käännyin poispäin ja kävelin toiseen huoneeseen ja olin siellä, kunnes huuto taukosi. Jos Wryy lopetti huudon matkalla, käännyin ja palasin takaisin. Huutoihin en reagoinut mitenkään muutoin, en edes katsonut päin. Sitten käytin poikaystävääni ja teimme siten, että toinen jäi huoneeseen, kun toinen poistui. Sitten vein tuota hiukan pitemmälle ja lähdimme ulko-ovesta, palaten pian takaisin. Sitten tein kauppareissua yms, pidentäen poissaoloni määrää. Eilisen iltapäivän jälkeen peräänhuutoa ei ole enää tapahtunut. Eli muutaman tunnin juttu kaikenkaikkiaan, mutta vaatii ehkä ylläpitoa vielä.

Toinen hyödyllinen kehotus on tuo ”odota”. Jos minun pitää mennä eteiseen tai keittiön ovesta, pyydän Wryytä odottamaan. Odota on vähän kuin pyyntö olla tulematta päähän tai olalle. Sen aloitin tekemällä melko loogisesti sillä, että aina Wryyn jäädessä tavallista pitemmäksi aikaa odottamaan ennen lentoonlähtöä palkitsin sen ja palasin takaisin. Sitten pidensin aina aikaa teon ja naksutuksen välillä, kunnes alkoi piankin äkätä, että ihan kaikkialle ei tarvitse tulla. Tämä pyyntö ei toimi vielä ihan jämptinvarmasti, mutta useammin kuin joka toinen kerta. Smiley Häkkiinmeno tuntuu olevan hankalin. Minulla on matkahäkki tilapäismajana ja enpä itsekään niin hirveästi sinne haluaisi. Siellä pitää onneksi olla vain yöt, mutta koulutus on silti olennainen hoitaa uudelleen, sillä tämän pyynnön Wryy on unohtanut täysin.

Nyt ollaan edetty siihen, että kun se menee pyynnöstä kädeltä häkin katolle, se palkitaan. Ruutanaa hoen mahdollisimman innostavalla äänensävyllä. Saa nähdä, onko tuo ”tana” perässä liian tylsä ottaen huomioon neitsikan taipumuksen viehättyä kimeämmistä äänistä. Sana ”wryy” sen sijaan selkeytyy koko ajan entisestään. Tanssiminen on jännä seikka. Jiri innostui erityisesti sen opettamisesta ja tässä on tulos toistaiseksi: http://www.youtube.com/watch?v=XgHExvZ1Bsg Ongelmana on tosin hiukan erilaiset äänemme. Wryy ei oikein pyörisi Jirille, mutta toisaalta tanssii huonommin minulle. Grin Kokeilen, miten ongelman saisi ratkottua. Mutta tällaista siis tällä kertaa.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *