Wryy tervehtyy!

Wryyn nokan tila näyttäisi selviävän. Syy olikin erikoinen: Rhodotorula rubra -sieni.


Wryyn voinnissa on tapahtunut käänne! Sen kanssa ollaan tosiaan siis taisteltu nokan oudon liikakasvun kanssa. Viljelyn tuloksista löytyi merkkejä Rhodotorula rubra -sienestä. Pienen googlailun tuloksena löysin, että kyseessä on erityisesti kosteudesta nauttiva kosteisiin ympäristöihin kehittyvä hiivasieni, jonka esiintyminen yleistyy erityisesti syksyisin. Muualle asuntoon levitessään se kuitenkin voi tykästyä esim. muovilattiamattoon (jollainen minulla on) tai tapetteihin ja pesiytyä sinne. Kyseistä sientä löytyy myös luontaisesti lintujen suolistosta. Tapauksia siitä, että sieni hyppäisi linnun nokkaan, en juuri löytänyt, mikä selittää omituisen ulkonäön.

Wryy saikin sitten viikon lääkekuurin, joka näyttäisi tehonneen hyvin – vaikkakin itse lääke oli melko tyyristä ja tahmeudessaan sottasi rassukan kaikki poskisulat kovaksi klimpiksi. Nokan epämuodostuminen tuntuu pysähtyneen: Omituinen kudos ikään kuin kasvaa ulos ja nokan juuressa näkyy pitkästä aikaa normaalia nokkakudosta. Sairas höttökudos lähtee helposti mureten pois viilaamalla. Wryy on nyt melkein alanokaton, mutta toivotaan, että terve kudos kasvaa nyt vahvana ja oikeaan asentoon.

Tässä vielä ennen ja jälkeen -kuvat

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *