Isiksen jalkamurtuma

Lunar Eclipse mursi jalkansa. Kirjoittelin hieman lääkärikäynnistä. Postauksessa myös kuvia muista poikueen poikasista.

Viisikko on kasvanut todella hyvin. Niistä tulee juuri sitä, mitä olen toivonutkin. Hiukan vieroitusikä on laskenut painoa ja hoikistanut entisilä läskipalloja, mutta neitokakadunpoikaset saavat nopeasti painonsa takaisin. 🙂

Meillä kävi myös pieni onnettomuus, kun Lunar Eclipse räpisteli häkissä ja alkoi aristaa jalkaansa. Luulin sitä ensin nyrjähdykseksi, mutta kun vaiva ei mennyt muutamassa päivässä ohi ja koska minua huolestutti, ettei vauva liikuttanut varpaitaan, vein sen Tuhatjalkaan Rosa Jolmalle näytille. Kuvassa vierellä Isis pitelee ylhäällä kipeää jalkaansa. (Eikö olekin kaunis lintu!)

Rosa kysyi puhelimessa ajanvarausta varten poikasen kutsumanimeä ja tempaisin sitten lopulta päätöksen siitä, että (oletettavasti) tytön nimeksi tulee Isis – egyptiläisen kuun ja taivaan, äitiyden ja hedelmällisyyden jumalattaren mukaan. Isis. 🙂

Isis päätyikin sitten kuvattavaksi, ja ikävä kyllä röntgenkuvasta paljastui, että olin ollut oikeassa – jalassa oli murtuma. Murtumakohta sijoittui aivan reisiluun päähän, lähelle lantiota. Normaalisti reisimurtuma pitäisi operoida kirurgisesti tai vaihtoehtoisesti amputoida, mutta koska Isis on vielä nuori, sen luissa on vielä kasvu-uratkin (näkyivät hyvin röntgenissä!) merkkinä ripeästä uusiutumisesta ja kasvusta, päätimme katsoa, saisiko se mitenkään parannettua itse itsensä. Ihan kevyesti tähän ei lähdetty tietenkään, vaan osatekijänä päätökselle oli myös se, että murtuma ei voi olla kovin paha: Rosa testasi jalan reaktioita ja havaitsi, että jalkaa varoen vetäessä Isis sai vedettyä refleksinä jalkansa takaisin koukkuun. Tämä kielii pikemminkin hiusmurtumasta, sillä suuren murtuman kohdalla lintu ei näin voisi tehdä. Yksi lisäsyy yrittämiselle oli lisäksi se, että Isis syö ja sosialisoi vauriosta huolimatta sujuvasti.

Murtuma selittää myös varpaiden liikkumattomuuden. Palautuminen kuitenkin riippuu siitä, johtuuko liikkumattomuus siitä, että murtuma painaa hermoja, vaiko siitä, että hermoja olisi katkennut. Rosa veikkasi, että murtuma vain painaa niitä. Se olisi hyvä, sillä tällöin liikkuvuus myös palautuu ennalleen.

Riskejä on tietysti. Se, että jalka luutuu huonosti, on se suurin pelko ja silti ihan mahdollinen. Toinen on, että varpaiden tunto ei palautuisikaan. Siksi katsotaan nyt pari viikkoa ja mennään tämän jälkeen kontrolliin, jossa katsotaan, onko paraneminen lähtenyt käyntiin.

Nyt ollaan menty muutama päivä onnistuneesti kipulääkkeellä (jonka annostus on huikeat 0,04 ml :DDD Eli käytännössä yksi tippa.) ja eilen Isis näyttikin onnellisesti paranemisen isompia merkkejä koukistamalla kokeilevasti varpaitaan. Tänään se on myös varoen jo askeltanut kipeällä jalalla. Toivotaan parasta!

Muut poikaset voivatkin oikein mainiosti. Itsenäistymisvaihe tuo mukanaan pientä etäisyyden ottamista, joka menee yleensä parissa viikossa ohi. Kaikki tulevat syömään hirssiä ja kaikki ovat vähintääkin kerran tulleet kädelle. Lacrimosa ja Level Up ovat tällä hetkellä varmaankin kesyimmät poikasista!

Late Night Ice Cream odottaa vielä sopivaa kotiaan ja puntaroin mahdollisten ostajien välillä kovasti, sillä kaikilla ei ehkä elämäntilanne ole ollut ihan sopiva neitokakadua varten. Jos sinua siis kiinnostaisi tarjota koti ihanaiselle helmiäistytölle, ole yhteydessä. 🙂 Edit: Sepä kävi nopeasti! Koti on löytynyt!

Kuvia pienokaisista:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *