Inhorealistinen arki neitokakadun kanssa

Tässä joitakin enemmän tai vähemmän neitokakaduharrastajien kokemuksiin perustuvia ohjeita arjesta lintujen kanssa

– Jos lähdet juhliin, älä päästä lintua olallesi. Et ehkä huomaa kullanmurusi jättämää läksiäislahjaa heti, mutta juhlissa kaikki muut kyllä huomaavat sen.

– Jos et halua poikasia, toivo niitä oikein kovasti: silloin niitä ei ainakaan tule.

– Älä koskaan siivoa aviaariota huonona päivänä. Saat kirjaimellisesti kakkaa niskaan.

– Kun huidot ja viuhdot käsilläsi koettaen saada neitokakadusi tekemään jotain temppua ystäviesi nähden, huomaat todennäköisesti ensimmäisenä lintusi ilmeestä, että se ei suinkaan ole neitokakadu, jonka tuijottaminen on koomista.

– Neitokakadu on kuin perhonen. Kun tavoittelet sitä, se lentää karkuun, mutta jos istut hiljaa paikoillasi, se voi laskeutua pääsi päälle… Ainakin tekemään tarpeensa.

– ”Ei oo lasta itkemätöntä, eikä kangasta katkeematonta” – eikä ainakaan neitokakadua, joka ei osaa kirkua.

– Kun näet kaupassa upean kirjavan lelun, jossa on värikkäitä puupalikoita, nahkakaistaleita, nauhoja ja ihania muovihelmiä kaiken muun ohella ja lelu olisi lisäksi vain 7 e, tyydy ottamaan vain ponnarilenkki päästäsi ja heitä se häkkiin; ponnarilenkkiä käytetään huomattavasti enemmän kuin sitä seitsemän euron lelua.

– Kun soitat jollekin satunnaiselle eläinlääkärille, varaa Eläinlääketieteellisen korkeakoulun monistenippu vierellesi; Se olet kuitenkin SINÄ, joka joudut kertomaan lääkärille diagnoosin, mitä verinen uloste merkitsee ja kuinka suuri annostelu Vibravetiä tulee antaa sataa grammaa kohden.

– Jos sinulla on lävistys rinnassa, älä siivoa lintuhäkkejä ilman paitaa.

– Älä turhaan siivoa tuntia ennen vieraittesi saapumista; neitokakadusi tiputtaa siemenkuppinsa viimeistään silloin, kun ovikello soi.

– Kun neitokakadusi yhtäkkiä katoaa huoneessasi, älä panikoi! Lintusi on todennäköisesti ihan kulman takana, jossa se on repinyt tapettisi, silpunnut laskusi viitenumeron kohdalta ja kakannut jäätelöannokseesi.

– Voit ilolla kokata neitokakadullesi hopeatarjottimellekatetun syntymäpäiväaterian, jossa on pellettejä kostutettuina ja kuivina, pastaa, erilaisia papuja, paljon hedelmiä; banaania, omenaa, päärynää, mandariinia, melonia, vihanneksia ja juureksia; kurkkua, tomaattia, porkkanaa, perunaa yms, kananmunaa, leipää, päällä hiukan vitamiinijauheita, ituja, raastettua seepiansuomua ja lisäksi jotain papukaijoille tarkoitettua ravintoarvoiltaan erityisen kunnioitettavaa hunajamaustettua ruokasekoitusta – varaudu kuitenkin siihen, että synttärisankari menee tasan tarkkaan tavalliselle siemenkipolleen.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *