Seri leikkauksen jälkeen

Seri tuli kotiin ja toipuu! …Mutta kauluri ei ihan miellyttänyt.

Hain Serin Linnunmäestä. Olin pakahtua, kun näin, miten pirteänä se oli! Se piippasi heti tervehdykseksi ja menikin välittömästi syömään. Vettäkin otti heti, kun tarjosin havaittuani, että sillä oli pieniä haasteita juoda uuden makean muotikledjunsa, ihka upean ja syksyisen tumman kaulurinsa kanssa. 😉

Minulle kerrottiin, että oli ollut hieman täpärällä. Serillä oli ollut vaikeuksia herätä leikkauksen jälkeen ja se oli ollut unelias normaalia pitempään. Kun se lähti virkoamaan, se kuitenkin tapahtui hyvin nopeasti. Ja siinä se nyt olikin! Pääsimme pian lähtemään kotosalle. Laskin orren häkin lattiaa vähän lähemmäs automatkan ajaksi, jottei vielä hiukan huteraotteinen Seri putoaisi ja loukkaisi arkoja leikkaushaavojaan. Sinnikkäänä se kuitenkin halusi istua nimenomaan orren korkeammalla kohdalla. Ajelin sitten vaan erityisen hellävaraisesti kalliin lastini kanssa.

Kotona odottikin parvellinen uteliaita kavereita! Becky, Halo, Ninja, Isis ja Sisu tulivat kaikki moikkaamaan ja jäivät Serin häkin päälle, minun päälleni tai lattialle hengailemaan seuraksi. Todella mielenkiintoista jälleen nähdä parven käytöstä tällaisessa tilanteessa. Etenkin noiden lintujen osalta, joilla on ollut koskaan minkäänlaista ”suhdetta” Seriin. Becky on sen kumppani, Isis on sen tytär, Ninja on Beckyn lapsi ja Isiksen siskopuoli, eli tavallaan Serin puolitytär. Halo taas Isiksen kumppani, mutta meinattu muinoin pesittää Serille. Samoin Sisua on harkittu Serin pariksi. Sisu jopa unohti Eetun, suuren rakkautensa, tullessaan katsomaan Seriä. Etenkin Ninjassa ja Isiksessä näkyi todella jänniä eleitä. Sellaista hellävaraista purputtelua, töyhdön vienoa laskemista, se pienenpieni neitsikka”hymy” ja sellaista läheistä, hellävaraista käytöstä. Selkeä ymmärrys siitä, että pari päivää poissaollut palasi takaisin ja että tilassa oli jotain jännää.

Seri sai luvan ottaa kaulurin pois jo samana iltana, kunhan vahdittaisiin, ettei se nypi tikkejään. Näin sitten istuskelin valvoen, kunnes linnut menivät unille.

Seuraavana päivänä Seri saikin sitten paljon hirssiä ja muuta herkkua sekä vitamiinibuustia. Ruoka maittaa sille todella. Eihän se kipeänä syönytkään lainkaan niin hyvin. Joten nyt sitten tankataan!

Tässä vielä muutamia kuvia prosessiin liittyen.

Alaperän pömpötys ennen leikkausta.

Leikkaushaava toisena päivänä leikkauksesta.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *