Erikoisväriuutisia!

Suomeen on vuonna 2017 tuotu lisää erikoisvärejä.

Ville Toivonen toi kaksi piilevää bronze fallowia, jota maassa on aikaisemmin tiettävästi ollut yksi yksilö.

Jemina Mäntymäki puolestaan toi kolme pale fallow -helmiäistä, joista kaksi on sisaruksia ja yksi on erisukuinen.

Lisäksi pastellikasvoja on tiettävästi tuotu ainakin kolme, kaksi Suvi Pulkkisen, yksi Tea Vehmaan toimesta. Omasta parvestani löytyy kolme erisukuista pastellikasvoa, joista kaksi on tuottanut poikasia, joten värin tilanne alkaa näyttää Suomessa oikein mukavalta!

Samankaltainen tilanne on dominanttihopealla, jota Ville Toivonen on tuonut Suomeen ainakin pari yksilöä. Aiemmin Suomesta on löytynyt Jip-Janneke -linja (Ida-Emilia Kaukonen) sekä Delirium-Mystique -linja (Ida-Emilia Kaukonen), josta tiettävästi lisääntynyt yksi koiras ja tuottanut Möökö-Havu -linjan (Elina Myllykangas).

Keltaposkia löytyy Suomessa tällä hetkellä toistaiseksi vain Anni Pohjalta. Allekirjoittaneen omat kaksi menehtyivät useampi vuosi sitten. Väri on erityisen vaikea saada lisääntymään.

Haluan lämpimästi onnitella kaikkia uusia omistajia! On todella mahtavaa, että olette vieneet värien tilannetta eteenpäin. Olenkin pitkään jo toivonut näkeväni lisää vastaavaa innostuneisuutta värimuotojen saralla. On todella mahtavaa, että kasvatuskulttuurimme on lähdössä taas uuteen ja selkeästi positiivisemman oloiseen nousuun! Muistetaan tukea toisiamme ja olla armollisia. Erikoisvärien kasvattaminen ei ole aina ihan helpoimmasta päästä. Mutta hyvällä ja lämminhenkisellä verkostolla voimme auttaa kanssakasvattajiamme vaikeina hetkinä – ja toisaalta iloita onnistumisista.

Antakaamme kasvattajien myös nauttia omista linnuistaan. Joskus itsestäni tuntui, että ikään kuin omat lintuni olisivat olleet yhtäkkiä kaikkien ominaisuutta ja kaikilla olisi ollut oikeutus saada osansa. Mutta ennen kaikkea nämä ihastuttavat neitokakadut ovat lemmikkejä, upeita ja fiksuja eläimiä ja ne tulevat luomaan siteen omistajiinsa. Kunnioittakaamme tätä sidettä. Nämä ihmiset ovat tehneet osansa, kantaneet kortensa kekoon ja ansaitsevat siitä hyvästä nauttia työnsä hedelmästä.

Vielä kerran lämpimät onnittelut! Todella mahtavaa työtä! Hyvä te!

Artikkelin kuvassa pale fallow -helmiäinen. Kuva: Jemina Mäntymäki

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *