Cockatiel Chromatics

This site is dedicated to sharing information about cockatiels (Nymphicus hollandicus). I aim to help every type of hobbyist, from beginners to experienced breeders.

Latest articles:

Blogi:

Artikkelit:

Dominoiva hopea -neitokakadu
1

The function of the crest is to communicate.

2

The wildcolored cockatiel has a red cheek patch. The patch can have a different color, such as white or yellow, depending on the mutation. Punainen poskilaikku.

3

Cockatiel has a slender body shape, typical for Australian parakeets.

4

For toes, two pointing front, two pointing back.

23

years of bird hobby

13

of breeding

+150

birds visited under my roof

International Community

Cockatiel Chromatics’ Facebook page covers nearly 18 000 members!

Apua ja neuvoja vuodesta 2004

Luon sivustoa vapaa-ajallani harrastusprojektina, enkä joitain poikkeuksia lukuun ottamatta veloita siitä. Poikaset, tuotteet, luennot, erityispaketit jne saattavat maksaa, mutta pääosin tarjoamani tieto on ilmaista. Se on tarkoitettu auttamaan neitokakaduja ja heidän omistajiaan.

Forerunning

I want to bring you information from all over the Globe, so that everyone can benefit. By bringing the first special colors to Finland I wanted to make way for other breeders to be able to do the same.

24/7 support for people who have a bird from me

I carefully select who I sell my birds to. I assume that a person who wants a bird from me is ready to pay some extra attention to the well-being of his/her cockatiel. In exchange, I am ready to reply even in the middle of the night if it’s an emergency, to those who have bought a bird directly from me.

VA:lla on ihan parhaat ohjeet poikasen rengastukseen!

Maxiini P.

“Neitokakadut.com on ollut ykköslähteeni netissä, kun olen tarvinnut tietoa neitokakaduista ja lintujen hyvinvoinnista. Selkeä hakemistopuu ja ylenpalttisen runsas sisältö havainnollisine kuvineen. Monipuolista faktaa ja lämmin, henkilökohtainen ote. Suomenkielisten lintusivustojen ehdotonta aatelia, jolle olen velkaa omassa harrastuksessani niin paljon.”

Lauri FrostiKasvattaja

Ida on tutkinut asiaa ennen kuin mitään ohjeistaa, joten tietoon uskaltaa luottaa. Hän päivittää osaamistaan, kerää uutta tietoa eikä jämähdä paikalleen vanhoihin kaavoihin kangistuneena. Hän myöntää myös virheensä, jotta joku toinen voi oppia niistä ja olla tekemättä samoja.

Janina L.

Sivut auttoivat meitä, kun neitokakadut oli aika uusi juttu meidän taloudessa ja aloin ottamaan linnuista enemmän vastuuta. Tein myös sivuja hyödyntäen esitelmän ala-asteella josta sain hyvän arvosanan : > Kirjastossa oli aika vähän aiheeseen liittyviä kirjoja enkä osannut englantiakaan niin ilman näitä sivuja en olisi varmaan saanut oikein mitään aikaiseksi pelkillä omilla tiedoillani.

Tiia L.

Nämä sivut olivat viimenen niitti lajivalinnassani. Olin niin varma että neitokakadu on mun juttu kun luin joskus pienempänä. Kiinnostus genetiikkaan ja kasvatukseen lähti myös näiltä sivuilta mistä on löytänyt kaiken parhaan ja mahdollisen tiedon mitä voi tarvita.  Nämä sivut ovat olleet oikeestaan koko harrastukseni perusta, mikä merkitsee minulle tooosi paljon!

Viivi K.

Luin sivut moneen kertaan läpi innostuksesta ja ensimmäistä neitokakaduani odotellessa. Sivut luettuani tiesin että haluan ehdottomasti linnun juuri Idalta.  Välillä palaan sivulle tarkistamaan jotain tietoa, kun muistan, että se sieltä löytyy. Tai sitten kysyn suoraan Idalta, kun tiedän että saan häneltä aina hyvän ja asiantuntevan vastauksen, johon voinkin luottaa.  Ilman häntä ja hänen tietoaan mulla ei ois niin upeita lintuja ja niillä kaikkee sitä mitä ne tarvitsee. Kiitos siis siitä 

Minna