); ga('send', 'pageview');

Cockatiel Chromatics

This site is dedicated to sharing information about cockatiels (Nymphicus hollandicus).

The purpose of Cockatiel Chromatics

Welcome! I am Ida-Emilia, a Finnish parrot hobbyist and a breeder who lost her heart to birds as a kid. I am passionate about cockatiels, and during the years I have collected and learned a lot about this wonderful species. And now, I want to help you to find the same spark!

This site is non-profit and I update it on my free-time, meaning that Cockatiel Chromatics is sincerely and purely made to help cockatiels and their owners, and by doing this I want to improve the treatment of cockatiels, worldwide.

I hope that Cockatiel Chromatics offers you a lot of useful knowledge that you can use while enjoying this fantastic species: the cockatiel!

23

years of bird hobby

14

years of breeding

+200

articles in this website

1

The function of the crest is to communicate.

2

The wildcolored cockatiel has a red cheek patch. The patch can have a different color, such as white or yellow, depending on the mutation. Punainen poskilaikku.

3

Cockatiel has a slender body shape, typical for Australian parakeets.

4

For toes, two pointing front, two pointing back.

Latest articles:

Blogi:

Dominoiva hopea -neitokakadu
Dominoiva hopea -neitokakadu

Artikkelit:

Ida-Emilia Kaukonen / Neitokakadut.com
Dominoiva hopea -neitokakadu

VA:lla on ihan parhaat ohjeet poikasen rengastukseen!

Maxiini P.

“Neitokakadut.com on ollut ykköslähteeni netissä, kun olen tarvinnut tietoa neitokakaduista ja lintujen hyvinvoinnista. Selkeä hakemistopuu ja ylenpalttisen runsas sisältö havainnollisine kuvineen. Monipuolista faktaa ja lämmin, henkilökohtainen ote. Suomenkielisten lintusivustojen ehdotonta aatelia, jolle olen velkaa omassa harrastuksessani niin paljon.”

Lauri FrostiKasvattaja

Ida on tutkinut asiaa ennen kuin mitään ohjeistaa, joten tietoon uskaltaa luottaa. Hän päivittää osaamistaan, kerää uutta tietoa eikä jämähdä paikalleen vanhoihin kaavoihin kangistuneena. Hän myöntää myös virheensä, jotta joku toinen voi oppia niistä ja olla tekemättä samoja.

Janina L.

Sivut auttoivat meitä, kun neitokakadut oli aika uusi juttu meidän taloudessa ja aloin ottamaan linnuista enemmän vastuuta. Tein myös sivuja hyödyntäen esitelmän ala-asteella josta sain hyvän arvosanan : > Kirjastossa oli aika vähän aiheeseen liittyviä kirjoja enkä osannut englantiakaan niin ilman näitä sivuja en olisi varmaan saanut oikein mitään aikaiseksi pelkillä omilla tiedoillani.

Tiia L.

Nämä sivut olivat viimenen niitti lajivalinnassani. Olin niin varma että neitokakadu on mun juttu kun luin joskus pienempänä. Kiinnostus genetiikkaan ja kasvatukseen lähti myös näiltä sivuilta mistä on löytänyt kaiken parhaan ja mahdollisen tiedon mitä voi tarvita.  Nämä sivut ovat olleet oikeestaan koko harrastukseni perusta, mikä merkitsee minulle tooosi paljon!

Viivi K.

Luin sivut moneen kertaan läpi innostuksesta ja ensimmäistä neitokakaduani odotellessa. Sivut luettuani tiesin että haluan ehdottomasti linnun juuri Idalta.  Välillä palaan sivulle tarkistamaan jotain tietoa, kun muistan, että se sieltä löytyy. Tai sitten kysyn suoraan Idalta, kun tiedän että saan häneltä aina hyvän ja asiantuntevan vastauksen, johon voinkin luottaa.  Ilman häntä ja hänen tietoaan mulla ei ois niin upeita lintuja ja niillä kaikkee sitä mitä ne tarvitsee. Kiitos siis siitä 

Minna

Haluatko tietoa poikueista, päivityksistä ja lintu-uutisista? Tilaa uutiskirje! Paitsi että älä vielä. Koska tämä osio ei ole valmis. 🙂