Tee neitokakadun häkki itse!

Tehdastekoiset häkit ovat usein kalliita kokoonsa nähden. Lisäksi ne ovat korkeita, mutta pinta-alaltaan pieniä. Vaikka häkki olisi kattoon asti korkea, ei neitokakadu hyödy korkeudesta lainkaan niin paljon kuin se hyötyisi pinta-alasta. Neitokakadu kun ei pahemmin lennähtele hissin tapaan ylös ja alas, paitsi säikähtäessään. Jos oikeanlaista häkkiä ei löydy tai siitä tulisi pulittaa tuhansia euroja, kannattaa harkita häkin rakentamista itse. Tässä on useita erilaisia vaihtoehtoja, jotka voivat antaa inspiraatiota!

Aviaario 2012 + kahden häkin yhdistelmä

Olin muuttanut juuri kaksioon, jossa oli varattuna yksi huone työpöydälleni ja linnuille. Perheseen oli tullut neitokakadujen lisäksi munkkiaratti, minkä lisäksi Jaconi tuli tuon tuosta hoitoon. Tarvitsisin vähintäänkin aviaarion, häkin munkkiarateille, valkovatsa-aratille ja harmaapapukaijalle – ja kaikki nämä niin, että isojen lintujen lisäykset tapahtuisivat ehkä vasta tulevaisuudessa. Kuinka siis kaikille oma tila 3m x 4,3 m huoneeseen? Lue lisää!

 

Häkki pienelle parvelle

Viimeisin häkkiprojektini oli tarkoitettu luomaa huimasti lisää tilaa, sillä koulun alkaminen lähestyi. Kuinka saada kätevästi tilat hyödynnettyä niin, että pesivät parit voisi eristää, mutta kuitenkin siten, että tila olisi hyödynnettävissä myös pesintäajan ulkopuolella?
Lue lisää!

 

Aviaario-kerroshäkki -kombinaatio

Tilava, lähes kattokorkuinen häkki, joka yhdistettynä pesimiseen tarkoitettuihin kerroshäkkeihin tarjoaa joko lentotilan ja avoimet lisätilat tai lentotilan ja siihen yhdistetyt suljetut pesimähäkit – tai miksei molempia, jos vaikka vain yksi pari on pesimässä!

Tähän häkkiin mahtuu useampikin neitokakadu. Lue lisää!