Hinnasto

 

Hinta syntyy monesta asiasta. Hinnoissa otetaan huomioon poikasen kasvatukselliset hyveet, kue kehon rakenne, töyhtö ja kesyys. Näitä voi olla vaikeampi ennustaa nuorelta linnulta etenkin ensimmäistä kertaa pesivän parin kohdalla, joten selkein suuntaa antava tekijä hinnalle on värimuoto. Värin hintaan vaikuttaa kasvatuksellinen arvo, kysyntä sekä jonkin verran kansainvälinen hintasuhde muihin väreihin ja harvinaisuus.

En saa kasvatustoiminnastani voittoa: kasvatusharrastus vie sen verran resursseja etenkin Helsingissä asuvalle niin, että poikueista huolimatta jään yleensä tappiolle.

Ostajan on hyvä muistaa, että lintu, joka ei ole vaikkapa kokonsa puolesta valioyksilö, voi olla silti erittäin hurmaava lemmikki. Jokainen poikanen on yksilöllinen kuten on myös jokainen kauppa, joka käydään – niinpä kaikki hinnat ovat lähinnä suuntaa antavia. Huom! Poikasen omistajuus siirtyy aina vasta, kun koko summa on maksettu!

Lue lisää tietoa väreistä!

Jokaisesta alla mainitusta hinnasta annetaan tietty prosentuaalinen alennus, mikäli omistaja suostuu sopimukseen kirjattavaan etuosto-oikeuteen. Hinnanalennus kirjataan sopimukseen etuosto-oikeuden laillisena perusteena.

Perusvärit

HARMAA

HARLEKIINI

HELMIÄINEN

LUTINO

KANELI

VALKOKASVO

PERUSVÄRIEN YHDISTELMÄT

Jos poikanen voi kantaa piilossa JOKO pastellikasvoa tai valkokasvoa:

130 €

140 €

140 €

140 €

140 €

160 €

140-170 €

150-170 €

 

Harvinaiset värit

DOMINOIVA HOPEA (Single factor)

+VALKOKASVOLLA

DOMINOIVA HOPEA (Double factor)

+VALKOKASVOLLA

PASTELLIKASVO (heterotsygootti)

PASTELLIKASVO (homotsygootti)

180-200 €

230 €

250€

300€

200€

230 €

 

HUOM! Hinnastoni ei ole tarkoitus määritellä neitokakadun yleistä hintaa, vaan hintani on tarkoituksella normaalia aavistuksen korkeampi. Sen tarkoitus on osin nostaa hieman kynnystä ja karsia heti alkuun pois ne ostajat, joille parin kympin ero on merkittävä tekijä kasvattajan valinnassa. Korkeampi hinta johtuu myös siitä, että poikasen mukana ei myydä ainoastaan lintua, vaan myös roppakaupalla aikaa ja elinikäinen tuki. Ajoittain kuulen muiden kasvattajien käyttävän hinnastoani jonkinlaisena referenssinä ja perusteluna, mutta ylläolevista syistä en kannusta tähän.