Vanhemmille

Neitokakadu on tavallista haastavampi lemmikki, mutta mikäli perhe on yhdessä valmis kantamaan vastuuta lemmikin hyvinvoinnista, on harrastus kaikille antoisaa. Lapselle voi mennä sormi suuhun monessakin tilanteessa, jolloin vanhemman apu on tarpeen.

Lapselle on erittäin tärkeää saada myös vanhemman henkinen tuki harrastukselleen. Linnun tai sen tarpeiden väheksyminen voi saada lapselle voimattoman olon, lapsen ollessa taloudellisesti riippuvainen huoltajistaan. Yleisiä ongelmia on esimerkiksi se, etteivät vanhemmat anna lennättää lintuja, linnuilla on liian pieni häkki tai etteivät vanhemmat suostu viemään lemmikkiä eläinlääkäriin. Toivonkin, että myös vanhemmat tutustuvat hieman neitokakadutietouteen jo ennen linnun hankkimista lapselle. Näin linnun vaatimukset eivät tule aikuisillekaan yllätyksenä. Muistettava on, että viime kädessä huoltaja on vastuussa perheeseen hankitun eläimen hyvinvoinnista.

Lueskelkaa vaikka näitä sivuja tai Kaijuli.fi-sivustoa yhdessä! Vastaan mielelläni kaikkiin askarruttaviin kysymyksiin. Oikealla jalalla aloitettu lintuharrastus on hedelmällistä ja opettaa vastuuta. Nauttikaa neitokakaduharrastuksesta yhdessä!